środa, 21 sierpnia 2013

Z gruszkami

Szybkie i smaczne ciasto, do którego można dodać dowolne owoce.

Składniki:
2,5 szklanki mąki
0,5 szklanki cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
3/4 szklanki oleju
1 szklanka maślanki
4 średnie gruszki pokrojone w kostkę

Wszystkie produkty suche wymieszać, dodać wymieszane w osobnej misce produkty mokre i całość połączyć. Na koniec dodać gruszkę i wylać na formę. Piec około 25-30 minut w temp. 200 stopni.



14 komentarzy:

  1. Jest świetny:) Leciutki i mokry, fajny pomysł z bezpośrednim wmieszaniem gruszek :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zgadza się lekki i mokry, a gruszki rozpływały się w ustach :)

      Usuń
  2. Ja też chce kawałek bo strasznie apetycznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wspaniałe ciasto, puszyste i pełne owoców!

    OdpowiedzUsuń
  4. Super,szybki przepis :)Z tym,że proporcje są podane na małą blaszkę:)
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  5. A co można zamiast maślanki? Mleko?

    OdpowiedzUsuń
  6. Super przepis! A po moich małych modyfikacjach jestem wniebowzięta: polecam dodać łyżkę kakao, aromat (ja użyłam arakowy) i odrobinkę cynamonu. Rozpłyniecie się :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jest to przepis na blachę o jakich wymiarach?

    OdpowiedzUsuń
  8. zaraz idzie do pieca zobaczymy co i wyjdzie :)

    OdpowiedzUsuń