Muffiny z płatkami owsianymi i otrębami.
Produkty suche:
2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki płatków owsianych (najlepsze płatki owsiane górskie)
1/2 szklanki otrębów
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
2 łyżeczki kurkumy
Wszystkie produkty suche wymieszać w misce
Produkty mokre:
1/2 szklanki oleju
2 jajka
250 ml jogurtu naturalnego (lub maślanki)
pół słoika dżemu (np. brzoskwiniowy, czarna porzeczka, aroniowy, wiśniowy)
Wszystkie produkty wymieszać w drugiej misce, następnie połączyć z suchymi i wymieszać. Nakładać do 3/4 wysokości foremek. Moje są z czekoladą w środku.
Piec w temp.200 stopni przez około 20-25 minut.
teraz dietetyczne przepisy szczególnie się przydadzą :)
OdpowiedzUsuńOj tak,ale takie muffiny są dla wszystkich i o każdej porze roku można robić, latem dodając np. świeże owoce :-) pozdrawiam
Usuńpychotka :P
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
Usuń