piątek, 15 lutego 2013

Wafle na koniec karnawału

Wafle z masą chałwową okazały się być idealne na uczczenie końca karnawału.


Masa z chałwy:
1 budyń śmietankowy lub waniliowy (ja użyłam bez cukru)
1 opakowanie chałwy waniliowej
1 kostka masła
3 łyżki cukru pudru

Budyń przygotować zgodnie z podaną instrukcją na opakowaniu, następnie schłodzić.
Masło rozetrzeć z cukrem. Zimny budyń dodawać porcjami do masła i wymieszać. Na końcu dodać rozkruszoną chałwę. Nałożyć na wafle, włożyć do lodówki.

Smaczne i bardzo proste :-)





10 komentarzy:

  1. witam :) a jakiej wielkości była chałwa wagowo ?:) bo są różne ;) a spodobał mi się ten pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja robię z dżemem i margaryna.

    OdpowiedzUsuń
  3. Chałwą zajadałam się w ciąży i wciąż ją bardzo lubię. Świetny pomysł z tą masą:)Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Chałwa to super wynalazek,bardzo ja lubię i zajadam się nią od dzieciństwa!!!! również pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. nigdy jeszcze nie robiłam, pewnie o niebo lepsze niż kupione!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To proponuje zrobić, bo łatwe i tak zdecydowanie lepsze od kupnych:)

      Usuń
  6. widziałam różne wafle przekładane, ale masą chałwową jeszcze nie - super pomysł!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje:-) Warto spróbować, bo warto- są pyszne!!!!

      Usuń