1 budyń śmietankowy lub waniliowy (ja użyłam bez cukru)
1 opakowanie chałwy waniliowej
1 kostka masła
3 łyżki cukru pudru
Budyń przygotować zgodnie z podaną instrukcją na opakowaniu, następnie schłodzić.
Masło rozetrzeć z cukrem. Zimny budyń dodawać porcjami do masła i wymieszać. Na końcu dodać rozkruszoną chałwę. Nałożyć na wafle, włożyć do lodówki.
Smaczne i bardzo proste :-)
witam :) a jakiej wielkości była chałwa wagowo ?:) bo są różne ;) a spodobał mi się ten pomysł :)
OdpowiedzUsuńChałwa miała 100 gram
UsuńJa robię z dżemem i margaryna.
OdpowiedzUsuńDżem i margaryna do czego?
UsuńChałwą zajadałam się w ciąży i wciąż ją bardzo lubię. Świetny pomysł z tą masą:)Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńChałwa to super wynalazek,bardzo ja lubię i zajadam się nią od dzieciństwa!!!! również pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuńnigdy jeszcze nie robiłam, pewnie o niebo lepsze niż kupione!
OdpowiedzUsuńTo proponuje zrobić, bo łatwe i tak zdecydowanie lepsze od kupnych:)
Usuńwidziałam różne wafle przekładane, ale masą chałwową jeszcze nie - super pomysł!
OdpowiedzUsuńDziękuje:-) Warto spróbować, bo warto- są pyszne!!!!
Usuń