Pora wrócić do codziennych obowiązków.
Jak dobrze, że lato coraz bliżej, a z nim pikniki, grille i wiele smakołyków. Już dziś, gdy pogoda dopisuje czuje się zapach pieczonej kiełbaski i wszelakiego mięsiwa. Warto także zadbać o odrobinę słodkości podczas ucztowania, a ciasto z rabarbarem, który teraz ma swój czas, sprawi, że wspólnie spędzony czas będzie jeszcze milszy.
Uwaga!
Pianę należy ubić ręczne, gdyż piana ubita mikserem nie ma w sobie tyle powietrza i ciasto nie będzie puszyste.
Uwielbiam!!!
OdpowiedzUsuń:)
Usuńwygląda smacznie:)
OdpowiedzUsuńI jest smaczny :)
UsuńOj, na ręczne ubijanie piany to ja już się nie piszę... Choć ciacho wygląda bosko :)
OdpowiedzUsuńNie wszyscy lubią ręczne ubijanie piany, choć zajmuje niewiele czasu,a cisto jest o wiele bardziej puszyste. To ciasto robi się bardzo szybko i zachęcam, jeśli nie lubisz ubijać ręcznie, to i z pomocą miksera uda się na pewno zrobić pyszne ciasto :)
UsuńSmakowicie wygląda!
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń