środa, 7 maja 2014

Majówkowe ciasto z rabarbarem

I pierwszomajowy weekend za nami.........
 Pora wrócić do codziennych obowiązków.
Jak dobrze, że lato coraz bliżej, a  z nim pikniki, grille i wiele smakołyków. Już dziś, gdy pogoda dopisuje czuje się zapach pieczonej kiełbaski i wszelakiego mięsiwa. Warto także zadbać o odrobinę słodkości podczas ucztowania, a ciasto z rabarbarem, który teraz ma swój czas, sprawi, że wspólnie spędzony czas będzie jeszcze milszy.

 Przepis na ciasto znajduje się tutaj, zamiast jabłek należy dodać pokrojony i zasypany odrobiną cukru rabarbar.
Uwaga! 
Pianę należy ubić ręczne, gdyż piana ubita mikserem nie ma w sobie tyle powietrza i ciasto nie będzie puszyste.



8 komentarzy:

  1. Oj, na ręczne ubijanie piany to ja już się nie piszę... Choć ciacho wygląda bosko :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie wszyscy lubią ręczne ubijanie piany, choć zajmuje niewiele czasu,a cisto jest o wiele bardziej puszyste. To ciasto robi się bardzo szybko i zachęcam, jeśli nie lubisz ubijać ręcznie, to i z pomocą miksera uda się na pewno zrobić pyszne ciasto :)

      Usuń