Sezon truskawkowy w pełni :)
Pogoda tego roku jest łaskawa i zbiory truskawek są spore, więc trzeba się nimi nacieszyć. Dziś deser, który nie wymaga pieczenia, robi się go 25 minut (nie licząc czasu tężenie galaretki).
Składniki:
250 g serka mascarpone
400 g śmietanki 30%- 36 %
pół szklanki cukru pudru
1 galaretka o smaku truskawkowym
biszkopty okrągłe na spód
truskawki (ilość zależy od własnego upodobania)
Przygotowanie:
1.Rozpuścić galaretkę i pozostawić do ostygnięcie.
2. Biszkopty ułożyć na spód formy.
3.Wymieszać mikserem śmietankę z mascarpone i cukrem pudrem, gdy krem będzie kremowy i dobrze połączony dodać pokrojone truskawki i delikatnie wymieszać.
4.Cały krem wyłożyć na biszkopty, włożyć do lodówki, a gdy galaretka zacznie tężeć, wylać ją na krem, włożyć do lodówki, aż stężeje do końca i deser gotowy :)
Wspaniałe ciacho truskawkowe! Ja też wykorzystuję sezon truskawkowy w stu procentach! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Zgadzam się trzeba wykorzystać w 100 % najsmaczniejszy czas w roku jakim jest lato!!!
UsuńTakie ciacha z truskawkami to można jeść bez końca :)
OdpowiedzUsuńZgadzam się :D
UsuńMogłabym takie jeść i jeść... :)
OdpowiedzUsuńJa również :)
UsuńWspaniały czas truskawkowy, uwielbiam wszystko co choćby stało przy truskawkach! Pyszny torcik, tarta też mi się bardzo podoba
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :)
OdpowiedzUsuń