Składniki:
20 g świeżych drożdży
500 g mąki pszennej
1 jajko
1/4 łyżeczki soli
50 g cukru
200 ml ciepłego mleka
50 g roztopionego, ostudzonego masła
Przygotowanie:
Przygotowanie ciasta drożdżowego
Nadzienie cynamonowe:
2 łyżeczki cukru waniliowego
2 łyżki cynamonu
2 łyżki cukru
2 łyżki roztopionego masła
Ciasto wyrośnięte podzielić na 2 części. Jedna rozwałkować na duży prostokąt, posmarować roztopionym masłem, posypać cynamonem i cukrem. Całość zwinąć w rulon i pokroić na 2 cm kromki. Piec około 20- 25 minut w temp. 190 stopni.
Z druga częścią ciasta należy postąpić tak samo, jednak zamiast cynamonu nałożyć powiodło.
Świetnie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie, http://juliet-monroe.blogspot.com/KLIK :))
Dziękuje :) Smakowały, bo szybko zniknęły
UsuńDrożdżowe, cynamon.,....czego chcieć więcej. :) pyszności
OdpowiedzUsuńMożna więcej zrobić, żeby delektować się nimi dłużej :) O tak pyszności!!!!
Usuń