czwartek, 4 grudnia 2014

Krówkowe babeczki

Co tak nie poprawia humoru, jak przepyszne babeczki, jeśli do tego są z mlecznymi krówkami, to nic innego nie potrzeba.

Składniki:
2 szklanki mąki pszennej (300 g)
100 ml maślanki
50 ml mleka
pół szklanki oleju ( lub 50 g roztopionego masła)
70 g cukru
150 g krówek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
sól

Przygotowanie:
W jednej misce wymieszać produkty suche, w drugiej mokre.Krówki pokroić w drobna kostkę.
Produkty mokre wymieszać z suchymi, na koniec dodać krówki i całość wymieszać.
Przełożyć do foremek, piec około 20 minut w temp.180 stopni :)
Takie proste, a jakie smaczne!!!



8 komentarzy:

  1. fajne zapisuję i zrobię ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mam podobny przepis, który niecierpliwie czeka na realizację. :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To niech za długo nie czeka :) gwarantuje, że nie pożałujesz!!!!

      Usuń
    2. Mówisz? Może więc w przyszłym tygodniu... ;)
      Pozdrawiam!

      Usuń
    3. również pozdrawiam :)

      Usuń
  3. Zapisałam sobie przepis, wyglądają świetnie.

    OdpowiedzUsuń